ΓΚΙΩΝΗΣ ή ΓΚΙΟΝΗΣ !!! ( Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ Α Γ Α Π Η ) Αρπακτικά: Γοητευτικοί.... κυνηγοί !!! Χρυσογέρακο !!! Low....flying Owls !!! Χρυσαετός !!! Υπέροχες φωτογραφίες ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ !!! Τυτώ η λευκή, Ανθρωποπούλι (Tyto alba) !!! Υπέροχες φωτογραφίες πουλιών !!! Πετρίτης !!! Χιονόγλαυκα !!! (Η κουκουβάγια του χιονιού)

Κορυδαλλίδες !!! (Κορυδαλλός) !!!



Κορυδαλλίδες

Ομοιογένεια ωδικών πτηνών που περιλαμβάνει περίπου 100 είδη. Έχουν δυνατό και ίσιο ράμφος, μεγάλα φτερά και χρώμα συνήθως όμοιο με το χώμα !!!





Κατσουλιέρης - Galerida Cristata 
Από τα πιο διαδεδομένα είδη κορυδαλλών, στενός συγγενής με την σταρήθρα, είναι ο κατσουλιέρης.
Είναι ένα χαρακτηριστικό πουλί της ελληνικής υπαίθρου.





Σταρήθρα Alauda Arvensis
Ένας ακούραστος και ασταμάτητος τραγουδιστής της Ελληνικής υπαίθρου που ανήκει στην οικογένεια των κορυδαλλών Alaydidae είναι η σταρήθρα.




Γαλιάντρα Melanocorypha Calandra 
H γαλιάντρα η κοινή, είναι ένα εδαφόβιο στρουθιόμορφο πουλί που ανήκει στην οικογένεια των κορυδαλλών, η οποία περιλαμβάνει γύρω στα 20 είδη που έχουν ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά. Οι εξαιρετικές μελωδικές ικανότητες του κελαηδήματός τους ιδιαίτερα όταν είναι σε πτήση και το επιτόπιο φτεροκόπημά τους που θυμίζει πέταγμα πεταλούδας, είναι από τα βασικότερα χαρακτηριστικά της οικογένειας.




Δεντροσταρήθρα - Lullula arborea 
Η δεντροσταρήθρα είναι ένα μικρό στρουθιόμορφο εδαφόβιο πουλί που ανήκει στην οικογένεια των κορυδαλλών. Την φωνάζουν τουρλί ενώ στη Κύπρο την ονομάζουν πευκοτρασιήλα ή κορυδαλλός ο δεντρόβιος.




Χιονάδα - Eremophila alpestris.
Μέτωπο, λάρυγγας κίτρινος. Μαύρη λωρίδα στα μάτια, μάγουλα, στήθος (χαρακτηριστικό). Πάνω ερυθροκαστανό. Κάτω μέρος υπόλευκο με τα πλαϊνά ερυθροκάστανα.