ΓΚΙΩΝΗΣ ή ΓΚΙΟΝΗΣ !!! ( Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ Α Γ Α Π Η ) Αρπακτικά: Γοητευτικοί.... κυνηγοί !!! Χρυσογέρακο !!! Low....flying Owls !!! Χρυσαετός !!! Υπέροχες φωτογραφίες ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ !!! Τυτώ η λευκή, Ανθρωποπούλι (Tyto alba) !!! Υπέροχες φωτογραφίες πουλιών !!! Πετρίτης !!! Χιονόγλαυκα !!! (Η κουκουβάγια του χιονιού)

Μπούφος !!!



Μπούφος (Bubo bubo)


Είναι το μεγαλύτερο νυχτόβιο αρπακτικό της Ευρώπης. Είναι επιδημητικός και συχνά δεν απομακρύνεται από την περιοχή του, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Ο αναπαραγόμενος πληθυσμός της Ελλάδας εκτιμάται σε 200-500 ζευγάρια (Tucker & Heath 1994), ενώ άλλες εκτιμήσεις τον θέλουν να ξεπερνά τα 500 ζευγάρια. 
Οικολογία: Ζει σε μεγάλη ποικιλία βιοτόπων σε όλη τη επικράτεια και σε υψόμετρο από το επίπεδο της θάλασσας έως και την αλπική ζώνη. Συναντάται στη βόρειο Αφρική, στην Ευρώπη και στην Ασία. Στην Ευρώπη απουσιάζει από το βόρειο τμήμα της Γαλλίας, την Ιρλανδία, την Ισλανδία, και από τα περισσότερα νησιά της Μεσογείου. Στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν μόνο 2 έως 10 αναπαραγωγικά ζευγάρια. Στην Ευρώπη εκτός από τη Ρωσία, (στατιστικά στοιχεία από το 2008) υπάρχουν 12000 αναπαραγωγικά ζευγάρια εκ των οποίων τα 3300 στην κεντρική Ευρώπη !!!