ΓΚΙΩΝΗΣ ή ΓΚΙΟΝΗΣ !!! ( Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ Α Γ Α Π Η ) Αρπακτικά: Γοητευτικοί.... κυνηγοί !!! Χρυσογέρακο !!! Low....flying Owls !!! Χρυσαετός !!! Υπέροχες φωτογραφίες ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ !!! Τυτώ η λευκή, Ανθρωποπούλι (Tyto alba) !!! Υπέροχες φωτογραφίες πουλιών !!! Πετρίτης !!! Χιονόγλαυκα !!! (Η κουκουβάγια του χιονιού)

Σπάνια πουλιά της ελλάδας !!!





Τον Δεκέμβριο του 2004 (μετά από προεργασία ετών) ιδρύθηκε η επιτροπή που ασχολείται με τα σπάνια είδη πουλιών που κατά καιρούς παρατηρούνται στην Ελλάδα. Η επιτροπή αυτή ονομάζεται Επιτροπή Αξιολόγησης Ορνιθολογικών Παρατηρήσεων (Ε.Α.Ο.Π.).

Αποτελεί κοινή δραστηριότητα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας (Ε.Ο.Ε.) και του Ελληνικού Κέντρου Δακτυλίωσης Πουλιών (Ε.Κ.Δ.Π.), αλλά λειτουργεί ανεξάρτητα από τους 2 αυτούς φορείς.





Νέα:




Σπάνια άφιξη στο "Ελευθέριος Βενιζέλος": ο Τρυγγίτης νέο είδος για την ελληνική ορνιθοπανίδα !!!

Μια "μη προγραμματισμένη" άφιξη σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο χώρο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος" (ΔΑΑ). Μέλη της Ομάδας Παρακολούθησης Πανίδας της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Αερολιμένα - οι οποίοι αποτελούν συγχρόνος και μέλη της Ορνιθολογικής - παρατήρησαν στο νότιο άκρο του αεροδρομίου έναν Τρυγγίτη Tryngites subruficollis!!!





Ο "Ψαράς με την ομπρέλα" από την Αφρική: πρώτη εμφάνιση Μαυροτσικνιά στην Ευρώπη !!!

Μία από τις πιο εντυπωσιακές και απρόσμενες παρατηρήσεις πουλιών στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια έγινε αυτόν τον Ιούνιο στην Ελλάδα. Ένας Μαυροτσικνιάς Egretta ardesiaca εγκαταστάθηκε στην περιοχή Βαλτί, βόρεια των εκβολών του Αχελώου στο Εθνικό Πάρκο των υγροτόπων Μεσολογγίου - Αιτωλικού !!!




Νέο είδος πουλιού ανακαλύφθηκε στα Αντικύθηρα !!!

Εθελοντές και εργαζόμενοι της Ορνιθολογικής με έκπληξη διαπίστωσαν την καταγραφή ενός νέου είδους πουλιού για την Ελλάδα στα Αντικύθηρα. Το είδος είναι η Καστανοστριτσίδα Hippolais opaca και ο αριθμός των επίσημα καταγεγραμμένων πουλιών στην Ελλάδα αυξάνει πια στα 445 !!!




Νέο είδους πουλιού για την Ελλάδα ανακαλύφθηκε στην... Καισαριανή !!!

Δεκάδες παρατηρητές πουλιών - μέλη της Ορνιθολογικής - ξύπνησαν τα χαράματα της περασμένης Κυριακής για να δουν ένα νέο είδος για την Ελλάδα: το Νανοφυλλοσκόπο Phylloscopus proregulus




Ο Ερημοσφυριχτής (Charadrius leschenaultii) στην Ελλάδα !!!

Ο Ερημοσφυριχτής είναι ένα μεσαίου μεγέθους παρυδάτιο πουλί που φωλιάζει σε στεππικές και ημιστεππικές εκτάσεις, από τα υψίπεδα της ανατολικής Τουρκίας μέχρι την κεντρική Ασία